onsdag 17 augusti 2011

Strandgatan





År 2009, då planerna på det nya Regatta med tillhörande bostadskomplex framskred, bestämdes det i tekniska nämnden att det definitivt behövs mera parkeringsplatser. Bra så, kunde man i första hand kanske tycka, för det nya Regatta blir en verklig prydnad för staden, och dessutom finns det ett skriande behov för övernattningsplatser.

I maj, nu i år, framlades den nya gatuplanen för Strandgatan till påseende. Enligt den ska alla de vackra träd som nu finns längs med gatan bort, för att ge plats åt en snedparkering. Hela vägen. Naturligtvis föranledde denna gatuplan en hel del respons, negativ sådan, och på det sista mötet - i juni - innan sommarpausen kunde man konstatera att sex anmärkningar mot den nya gatuplanen lämnats in. "Samtliga negativa", sägs det. Inte för att jag någonsin hört talas om en positiv anmärkning mot en gatuplan...

Nu har jag varit och tittat på hur det hela egentligen ser ut, och jag kan inte på något som helst sätt få mig själv att tro att Regatta, som till pappers får skulden för det hela, är i ett verkligt behov av dessa parkeringsplatser. Snedparkering längs Torggatan, det vill säga utanför hotellet, ger så gott som lika många parkeringsplatser som det finns rum.

Nå, planen är remitterad och väntar på utlåtande från miljönämnden. Förhoppningsvis sitter det en och annan trädälskare i den nämnden, som hellre ser gröna blad än asfalt.

Men fan vet.