måndag 15 november 2010

Skolmat med posten



Mina internetproblem fortsätter plåga mig. Men något smått ska jag väl lyckas kläcka ur mig.

Itella, som posten numera och änsålänge heter, ska börja dela ut maten till stadens skolor, daghem, hälsovårdscentralen och våra serviceboenden. Staden byter leverantör, den tidigare mattransportören hade inte lämnat in ett anbud som kunde godkännas av grundtrygghetsnämnden.

Det ska bli intressant att se hur piltarna står vid skolans brevinkast med sina tallrikar redo i högsta hugg och förtvivlat vänta på att avtalsförhandlingarna tar slut.

Men mera allvarligt talat tycker jag mig här igen se hur ett jättelikt bolag, denna gång dessutom ett statligt, konkurrerar ut ett mindre privat sådant. Det är svårt att konkurrera med sådana bolag som får statligt understöd då det går back.

Utvilad och så vidare

Det var en trevlig "ledig" helg. Vädret var lika omväxlande som mina möjligheter att logga in på nätet. Kineser attackerade mina e-postadresser, igen, men den här gången tror jag inte de fick utskickad någon spam.

Ja, och farsdag var det också. Ett trefäldigt leve för alla fäder.


I fredags höll Hangö miljöförening en presskonferens i Alans Café. Det berättades om inlämnandet av besvär till förvaltningsdomstolen. Nu är man inte nöjd med hur utvidgningen av K-hallen, detaljplaneringen över Tjäruholmen, gallringen i Märsan och beviljandet av undantagslov på Kadermogatan 1 skötts.


En diger lista på klagomål, som alla enligt föreningens ordförande Pertti Sundqvist kunde ha undvikits om stadens gubbar lärt sig följa lagen.

Och det är inte utan att jag håller med, nog är det konstigt att det ska vara samma gamla visa varje gång det ska byggas eller göras någonting i Hangö.

Och visst är det ju onödigt att miljönämndens ordförande, SFP's Yrjö Sahlstedt, och vår tekniska direktör Sten Öhman beklagar sig över att processerna förlängs och omkostnaderna ökar då allt detta kunde undvikas genom att följa gällande direktiv.