fredag 22 april 2011

Dags att städa, kampanjen "Ett rent Finland – på en dag!" inleds

I år verkar det som om det ännu tydligare än vanligt kryper fram än det ena och än det andra ur de smältande snömassorna. Så mycket skit har det slängts omkring under den gångna vintern att miljövännerna Green Earth fått stora nippor på ett mera handfast sätt.

Städningstalkot som med anledning av detta ordnas är en del av den globala rörelsen Let's Do It! med det ambitiösa syftet att städa hela världen. Kampanjen har redan genomförts med framgång i sex europeiska länder: Estland, Latvien, Lettland, Portugal, Slovenien och Romanien.

Även Finland och lilla Hangö deltar i den riksomfattande miljökampanjen "Ett rent Finland – på en dag!". Syftet med kampanjen är att ordna den största miljötalkon någonsin i Finland, då det den 6 maj städas sophögar, landsvägsrenar och alla städer och kommuner i Finland.

Javisst behövs det, för visst finns det annat smutsigt än politik här i världen. Men på något sätt tycker jag ändå att det är fel. Tanken att några få på frivillig basis ska städa upp i de dynghögar som några andra få lämnar efter sig är inte riktigt rätt.

Hursomhelst är det vår president som är beskyddare för kampanjen här i Finland och några privatföretagare i staden har donerat presentkort som utlottas bland städarna på vår ort. Mera info via stadens hemsidor.

Upp till kamp för ett renare Hangö, inte för en dag utan för alla dagar!