måndag 10 januari 2011

Flygfältet växer. Igen.

Tanken bakom vår goda stadsstyrelseordförandes ögonsten, utvidgningen av Täktom flygfält, verkar ha svårt att bli glömd och begravd.

Jag kan förstå att en politiker slänger ur sig vansinniga förslag, helt för diskussionens skull, men man tycker ju att folk kunde ta sina tankar med sig i säng och g(l)ömma dem under dynan.

Hur vår stadsstyrelseordförande Kavander tänker vet vi ju inte, men utan att vilja verka förnedrande så verkar det som om han inte överhuvudtaget sysslar med sådan verksamhet.

Nu har Raseborgs näringslivscentral blivit övertalad att gå in med, som YLE så informativt säger, "några tusen euro" för att hjälpa till att bekosta och betala en utredning.

Samma företag, ISS Proko Oy, som utredde bullerproblemen som fallskärmshopparna påstods ställa till med får äran av att göra denna utredning. Tanken bakom det här arrangemanget är säkert god, för de har väl tabellerna färdigskrivna sedan i fjol. Då kanske de här "några tusen" eurona räcker till.

Så vad är det då som ska utredas, frågar vi oss kanske. Buller, miljökonsekvenser eller ekonomiska realiteter? Nej, nej. Ingetdera av de här. Det utreds om landningsbanor ska byggas på västra eller östra sidan om Sandö träsk.

Utredningen i sig är tänkt att vara klar i slutet av mars månad, och jag väntar med spänning på resultatet.