torsdag 14 november 2013

Ologisk yrsel

Dagens ledare i tidningen Västra Nyland går hårt ut mot Hangö stadsfullmäktige. Man låter besvikelsen över att vårt fullmäktige inte sätter sin tilltro till Raseborgarnas ekonomiska sinnelag skina igenom. Man förvånar sig över att 17 Hangöbor förväntar sig att Raseborgarna håller ett nytt fullmäktigemöte och tänker om, påpekar att det inte är realistiskt.

Vilket antagligen ska tolkas så att det vore mer realistiskt att några Raseborgare kräver att Hangö stadsfullmäktige borde hålla ett nytt möte, för att då bestämma som Raseborgarna vill.

Det här är väl just ett typexempel på vad många Hangöbor är rädda för att framtiden för med sig. Om det redan nu bestäms i Raseborg vad ett i demokratiska val framplockat Hangöfullmäktige ska bestämma, hur blir det då inte i framtiden?

Inte för att jag heller vill se oss som en del av Lojo, då är vi verkligen i periferin, men såhär valde nu våra folkvalda att välja. Och så är det med det.

Men framför allt så ska vi komma ihåg, det här är nu bara ännu en i raden av lagstadgade utredningar som ska göras. Då det kommer till eventuella sammanslagningar tror jag nog staten får ta till tvång för att få oss dit de vill. Och då är det skit samma vad vi tycker, demokrati eller inte.

Och jag måste nog denna gång hålla med Eero Koli; Det är nog på statligt håll den största yrseln finns.