tisdag 14 april 2009

Vårväder

Det har ju förekommit en del sol under den senaste tiden, så också 1892. Här ett uttdrag ur tidningen Hangö från den 14.4.1892:

Wackra solskensdagar ha under de senaste tiderna varit rådande härstädes, men det oaktadt har luften känts kylig och isynnerhet under nätterna har temperaturen hållit sig låg. Natten mot i går hade wiken innanför möljan i westra hamnen belagts med en så stark isskorpa, att från båklandet i går på morgonen anländande roddbåtar icke kunde tränga sig igenom densamma utan måste lägga till wid Notholmen, därifrån besättningarne fingo öfwer den fasta isen praktisera sig in till staden.

Under gårdagen war wäderleken alt annat än wårlik och snö föll i särskilda repriser såwäl under dagens lopp som på natten.

****

Närmaste tids väder på udden kan man ju ta sig en titt på här.

Val av No-Dig-serviceproducent

Vatten och avloppsverket har begärt in anbud på sanering av avlopps- och vattenledningar.

Saneringen sker med en metod som gör att gatorna inte behöver grävas upp utan s.k. No Dig-teknik används, d.v.s. i de gamla rören införs en ”strumpa” eller dylikt. Anbudsförfrågan baserar sig på det antagandet att en viss mängd ledningar årligen saneras. Anskaffningen är dock inte bindande på något sätt.

Det billigaste anbudet för saneringen av vattenledningar har Oy KWH Pipe Ab givit och för sanering av avloppsledningar har NRG Infra Oy lämnat in det förmånligaste anbudet.