lördag 7 januari 2012

Skvaller om gamla nyheter

Lördag, och jag har en känsla av att jag försovit mig till ungefär hela livet. Bra så, bortsett från det rent ekonomiska är det någon gång skönt att vara arbetslös. Men det ser ut att bli snöskottning framåt dagen, så helt försoffad tillåts jag inte bli.

För ett par dagar sedan berättades det att den sedan en tid stängda butiken i Lappvik ska få en ny köpman. Bra! Lappvik behöver definitivt en butik för att kunna överleva som by, man får hoppas att den nye köpmannen tar hand om posten och kanske en del huvudvärkstabletter också.

Fem personer hade visat sitt intresse för detta projekt, vilket jag tycker är förvånansvärt många i dessa tider. En aning konstigt är det förstås, att på Arbets- och näringsbyråns sidor uppges det sista ansökningsdatumet vara den tionde januari, men ingen är ofelbar.

Förhoppningsvis kommer ingen på tanken att lämna in sin ansökan i sista minuten, med besvär och liknande karuseller som följd.

Det stormade och blåste under veckan, för ovanlighetens skull, och vattenytan steg. Tom Wikström vågade sig i onsdags på eftermiddagen ut i högvattentider för att ta några bilder, från Riviln och Märsan, som han godhetsfullt delar med sig: