torsdag 18 juni 2009

Nu behövs det föreningar

I Hangö riskerar midsommarhelgen och regattaveckoslutet att bli mycket skräpiga. Tusentals firare väntas som tidigare år till staden, men Hangös gator och parker kommer inte att städas förrän efter veckolslutet.

Dessutom gäller det här arrangemanget inte enbart midsommarveckoslutet och Regattan utan alla andra veckoslut under sommaren också.

Tekniska nämndens ordförande Seppo Immonen befarar att Hangö stad tvingas dra ner på kostnaderna ytterligare under de kommande åren. Det enda konkreta som tekniska sektorn gör under midsommarhelgen och Regattaveckoslutet är att reglera trafiken ungefär som tidigare år. Området mellan Korsmansgatan och Appelgrensvägen stängs för trafik och Appelgrensvägen är enkelriktad under Regatta-veckolsutet.

Kunde inte föreningar och andra frivilliga lägga ned lite talkoarbete på dessa livligaste veckoslut för att röja upp det värsta? Jag vet att vi gjorde det i samarbete med ett antal företagare och sommarhangöbor för ett antal år sedan. Kanske det går att göra igen?