onsdag 20 januari 2010

Sjukhusbakterier


Rykten och skvaller.

I ett anonymt brev får jag veta att sjukhusbakterien MRSA slagit till på servicehuset Astrea.

Sanningshalten i detta vet jag inte, men här är vad nätsurfarens vän Wikipedia vet berätta om bakterien i fråga:

"Vid infektioner orsakade av MRSA är det nödvändigt att använda andra typer av antibiotika, som ofta har fler biverkningar och är betydligt dyrare.

Enligt forskare vid Saint Andrews universitet i Skottland finns det stora förhoppningar på att ett protein (ranalexin) funnet hos en art av grodor vid namn American Bullfrog tillsammans med enzymet lysostaphin ska ha en stor hämmande effekt på de så kallade mördarbakterierna.

Även verksamma ämnen i cannabis har visats sig kunna hjälpa emot bakterierna."

"Nya posten" har redan problem

Det tog inte länge det, inte.

Rautakirja Oy / Bostads Ab Silta-City har lämnat in ett rättelseyrkande mot tekniska direktörens, Sten Öhmans, tjänstemannabeslut om tillfälliga trafikarrangemang framför R-kiosken vid Esplanaden.

Postens verksamhet flyttade som bekant till R-kiosken, och Öhman baserar beslutet på "att trafiken i vilket fall som helst ökar och förändras i och med att postens service nu finns här." Hur stängningen av parkeringsplatsen är tänkt att avhjälpa den situationen förstår jag inte, tvärtom ser jag för mig ett parkeringskaos på Esplanadens och Halmstadsgatans trottoarer.

Från tekniska sidan menar man att "arrangemangen är tillfälliga", och att rättelseyrkandet bör förkastas. Visst, deras tillfälliga har vi sett otaliga exempel på under senare år.

Jag älskar tjänstemannabeslut.