fredag 16 oktober 2009

Harkimo funderar på hotellbygge


Affärsmannen Harry Harkimo utreder möjligheterna att bygga ett hotell i Hangö, rapporterar både YLE och Västra Nyland i dag.

"Hjallis" Harkimos hotellplaner diskuterades på stadsstyrelsens möte förra veckan under rubriken "planeringsreservation". Några andra uppgifter finns inte att tillgå från det mötet, men det betyder i praktiken att området är fredat fram till den 16 november då Harkimo ska presentera sina planer för stadsstyrelsen.

De tomter som nu är aktuella är Drottningberg och Fabriksudden samt eventuellt också den s.k. Grand Hotel tomten. Man kan ju fråga sig hur detta påverkar Regatta-bygget.

Den alltid lika allerta Eva Hagman på VN har lyckats få några kommentarer från våra (för?)ledande politiker:

– Kontakten med Harkimo togs före min tid. Men när jag fick höra om det ringde jag Harkimo och frågade var de står, säger stadsdirektör Jouko Mäkinen.
– Det här är väldigt positivt. Jag hoppas det äntligen blir ett hotell, säger stadsstyrelsemedlem Anja Roos (Saml.) är nöjd.
– Han har bott i Hangö någon sommar då han höll på och byggde båtar med Robin Sundström, minns hon Babsu Wikberg, och tar det som en koppling till Hangö.

Läs hela VN's artikel HÄR.
Läs artikeln på YLE-Västnyland HÄR.