lördag 12 december 2009

Dystert

En läsare påpekade att jag inte på länge berättat några nyheter från "Finlands Chicago", som Hangö ibland kallats. Nej, orsaken är inte den, som läsaren hoppades på, att befolkningen blivit ärligare. Snarare tvärtom. I dessa ekonomiskt oroliga tider är inbrott och småstölder tyvärr ännu vanligare än förr.

Men snarvlet bort, några exempel;

En 1965 född Raseborgare, Ekenäsbo närmare bestämt, sökte sig nya jaktmarker. Först snattade han en plånbok ur en kunvagn i en butik i Hangöby. Senare plockade han åt sig pengar ur en butikskassa på Esplanaden. I bägge fallen blev han stoppa av KUNDER. Man kan fråga sig varför polismakten inte återbördade honom till Ekenäs redan efter första stölden...

En annan företagsam person gjorde sig skyldig till inbrott på Kadermogatan. Tid fanns att plocka med sig en hel del egendom, blan annat en television och ett bord. (?!)

En av de få cyklar som har blivit anmälda som stuna är en 21-växlad Yosemite terrängcykel, som någon plockade med sig från Backgränd. Numera är det ju inte så många som ids anmäla cykelstölder.

På rattfyllerisidan ser det lika dystert ut som förut; En 1976 född Helsingforsbo utmärkte sig genom att körkortslös, alkohol- och narkotikapåverkad vilt framföra en stulen bil runt om i staden. 3,66 promille plus knark och fyra passagerare. INTE smart. En annan stjärna, en 1969 föd ortsbo, blåste 1,81 promille på Koverharvägen. En 1963 född person blåste 2,1 promille på Korsmansgatan...

Förutom dessa plock i utbudet av, har vi de vanliga vandalismerna med krossade lampor, fönster och liknande vansinnigheter. Kan ingen numera lära sina barn att sådant beteende kostar samhället (deras föräldrar) pengar?

Och inte fan skiner solen heller.