tisdag 12 januari 2010

Hangon Pubikansa


Skivrelease på Grönan.

Inkommande söndag, den 17 januari, ger Hangon Pubikansa ut sin singel "We Love this Town". Skivan spelades in på Ilkka Liettyäs "Pop Motion" senaste oktober.

Låten, som är komponerad av "Stena" Stenström, uppförs av Pub Grönans stamkunder, sammanlagt ett trettiotal personer deltar. Pasi Salminen och Pekka Barck står för gitarrspelet, Stena spelar bas och Jukka Töyrylä spelar trummor.

Enligt de som hört låten har den alla kvalifikationer att bli lika legendarisk som Hangövalsen... Tro't den som vill.

Skivreleasens höjdpunkt är klockan 13.00, då studio-orkestern för första, och som det sägs antagligen sista, gången uppför låten live.

Svårhanterat

"Frågan om de inglasade uteserveringarna i Östra hamnen i Hangö måste utredas grundligare innan Hangö stadsstyrelse kan fatta beslut i saken.", skriver man på YLE-västnyland i dag.

Saken är inte riktigt så enkel, som det i YLE's förenklade rapport försöks framställa. Vi pratar här om en ändring i detaljplanen gällande hela området, vilket skulle tillåta tillbyggen till de redan existerande magasinkrogarna. Det är inte enbart en fråga om inglasning av några, redan existerande, uteserveringar. Här pratas om att bygga nya terrasser.

Nå. Nu blev ärendet flyttat tillbaka till miljönämnden, som redan en gång sagt nej till saken, för ny behandling. Enligt förslag från tekniska nämnden.

Det ser nästan ut som om någon inte godkänner ett nej i denna fråga.