måndag 30 januari 2012

Mera stängningar - Nu är arbetskraftsbyrån hotad

Så sent som sommaren 2009 gick man från arbets- och näringsbyrån ut med nyheten om att det var dags att stänga arbetskraftsbyrån i Ekenäs. Orsaken var helt naturligt att "byrån på det här sättet bättre kan svara mot de utmaningar som den står inför genom att bl.a. ge tjänstemännen en möjlighet att specialisera sig."

På ett och ett halvt år har nu tjänstemännen specialiserat sig så pass mycket att man kommit underfund med att det är kontoren i Karis och Hangö som ska stängas och att kontoret i Ekenäs ska öppna igen.

Orsakerna? Jo alla arbetslösa ska i framtiden ersätta sina besök på kontoret med telefon- eller videosamtal och e-tjänster av olika slag, på det här sättet förenklas och effektiveras servicen.

Med vetskap om att jag upprepar mig kan jag lugnt konstatera att vår högre tjänstemannakår består av en hög överbetalda idioter.

Det är förstås glädjande att de anställda nu fått gå på kurser så att de kan använda dessa "telefon- eller videosamtal och e-tjänster", glädjande är det också att arbetsbyrån med säkerhet får tillgång till alla dessa apparater som behövs för att kunna tillhandahålla dem.

Vad som däremot inte är glädjande är alla de extrakostnader som på det här sättet nu uppstår för en redan ekonomiskt sett i pisset varande arbetslös. Inte ens alla med fast arbete har råd och eller kunskap att klara av dylikt.

Men kanske man från arbets- och näringscentralen kan vara snäll och ordna ett antal kurser i hur man ska klara av det hela?