måndag 25 mars 2013

Det våras

Gårdagens varma och soliga väder i kombination med den för årstiden ovanligt stränga kölden som rått under senaste tid fick verkligen Hangöborna att röra på sig. Till och med jag vågade mig för första gången på en herrans massa år ut på det frusna vattnet, en grej som jag annars mer än gärna överlåter åt sådana som idkar pilkfiske eller annat som för mig ter sig konstigt.

Bilder på det för våra trakter ovanliga fenomenet med blank is har tagit fram fotografen i många av oss, bilder har kommit från många olika håll och fler ser man dagligen på Facebook - om man hör till de som gått med i det eländet.

Den första bilden är tagen av Petski Lindholm redan för några dagar sedan, den andra är tagen av Benccu Lindholm i går och den sista tog jag själv på min söndagspromenad.

En snabbtitt på vad meteorologiska institutet utlovar för väderlek de närmaste dagarna ger vid handen att vi kan fortsätta njuta av sol på dagarna och köld på nätterna, så den blixthalka vi har på vägar och trottoarer är någonting vi måste se upp med. Gå försiktigt, gott folk!