tisdag 12 april 2011

Besynnerligt skrivet på HBL

Då jag i går fick söndagens HBL i min hand måste jag erkänna att jag blev en aning förvånad över sättet Hangö beskrivs på. "Hangö i dimma och regn är en tröstlös syn på en måndag förmiddag" skriver Janne Strang. "Infarten till hamnstaden kantas av industrier och plåthallar, och vägarna i centrum ser ut som om de skötts av vägverket i Sovjetunionen".

Nu vet jag inte vad Strang har för erfarenheter av vägverket i Sovjetunionen, men att måndagarna kan kännas tröstlösa har väl de flesta av oss varit med om.

Däremot har jag svårt att förstå att han påstår butikerna vara vinterstängda, det är ju tur att han upptäckt ett öppet Alko.

Då Strang kontaktade mig med en förfrågan om jag ville ställa upp i en intervju gällande det stundande riksdagsvalet kunde jag inte drömma om att han som baktanke hade för avsikt att totalt nedvärdera Hangö och dess invånare. Hade jag misstänkt det hade jag med stor sannolikhet tagit mig från Syndalens reservövning för att ställa mannen mot väggen.

Att herr Strang beskriver Ekenäs som en idyll i motsats till Hangö kan kanske förklara vad han egentligen var ute efter, men det verkar nog som om han totalt slutit sina ögon vad gäller vägförvaltning och plåtskjul i Ekenäsdimman.

Men kanske hans besök i Hangö Alkoholbutik har någonting med saken att göra.