måndag 19 augusti 2013

Stadsstyrelsemöte

På kvällens stadsstyrelsemöte ska det, som sig bör, behandlas både ett och annat. En bit gräs ska säljas för att K-hallen ska få bli större, ett markområde ska reserveras för ett ridcenter o.s.v.

Det där med att K-hallen ska bli större tycker jag personligen inte om, det betyder nog döden för småaffärerna på Berggatan. I synnerhet som Alko ska flytta in i den nya och förstorade K-hallen. Men vad gör man.

En annan intressant grej är det spörsmål som fullmäktigeledamoterna  Lasse Nyberg och Barre Baarman lämnat in. Det är några riktigt legitima och viktiga frågor herrarna ställer vår stadsstyrelse. De svar som enligt föredragningslistan föreslås är nog inte tillfredsställande, men vi väntar alla med spänning på hur det går.

Man skulle ju tycka att det fanns någon i stadsstyrelsen med moralen i behåll, som kunde fundera på de här sakerna på ett allvarligt och konstruktivt sätt.

Ja, och så har vi ju fått en ny grundtrygghetsdirektör. Vi hälsar Elisabeth Kajander välkommen till Hangö. Det är alltid fint då Raseburgare upptäcker vår vackra stad. En liten fråga bara, blir hon tvungen att säga upp sina förtroendeposter i Raseborg då hon blir grundtrygghetsdirektör i Hangö?