tisdag 30 mars 2010

Han är klok och fin och skatten är betald

Sjöng Hasse Andersson till hundens ära.

I Hangö har sedan länge tillbaka en hundrastgård funnits på Österlångbergen. Nu menar man att området inte är tillräckligt för rastning och skolning. Av den orsaken har Kennelklubben anhållit om att få arrendera ett rastningsområde för hundar. Tekniska och miljönämnden har tillsammans med föreningen utrett alternativa platser.

Och så får man ju utrymme för ett antal värdefulla tomter på Österlångberget.

Man har nu kommit fram till, och föreslagit för stadsstyrelsen, att ett lämpligt nytt område för denna verksamhet kan anvisas i samband med Hemming Elfvingvägen invid Fortum Heat and Powers värmecentral. Det ungefär 6600 m2 stora området kräver inga andra grundläggningsåtgärder än röjning av växtligheten, vilket staden skulle stå för, samt byggande av ett staket som Kennelklubben svarar för.

Området skulle på grund av verksamhetens allmänna natur vara vederlagsfritt.

Avgiftsfritt för hundägarna blir det väl inte. Man bör troligtvis, som tidigare, höra till den avgiftsbelagda Kennelklubben.

Intressant för övrigt det här med rastgårdar och dylikt. En liten titt i staden, nästan vilken tid som helst på dygnet, visar med klar tydlighet att hundägarna anser hela stadskärnan vara deras rastområde.

Det som göms i snö...