måndag 20 januari 2014

Slutsemestrat

Sådärja.

Då var det färdigvilat för den här gången. Och som det hör till firade jag slutet på min semester enligt riktig finländsk tradition, huvve fullt. Då jag vaknade i morse, på soffan, hade jag en till vårt hushåll icke tillhörande hund med mig - jo, det var trångt - men den var ganska trevlig av sig. Pussglad och så. Pissnödig likaså, tyvärr.

Att fira en kräftskiva , på en söndagkväll mitt i smällkalla januari, kan vara svårt om man inte är van. Tyvärr fick jag inga bilder tagna, jag var så häpen över hela situationen att jag totalt kom av mig. Men kanske det är lika bra.

Så, nu då det är färdigsvirat övergår vi till halvallvarligare saker.

På morgondagens stadsfullmäktigelista finns det egentligen ingenting desto viktigare att reagera på, men en sak som storligen förvånar mig är kristdemokraten Outi McDonalds motion gällande övervakningskameror.

Får hon faktiskt, så där helt på riktigt, ta restaurang Park som orsak till att hon behöver övervakningskameror på Brunnsgatan? Förhoppningsvis använder sig även andra människor av den gatan än mina kunder, om inte kunde den nog helt enkelt stängas för trafik. Jag skulle nästan tro att hon inte får göra sådär, det är ju mer än snudd på att vara skitprat. Åtminstone kan hon inte göra så utan att jag känner mig tvungen att reagera. Men som det sägs; all reklam är bra reklam. För oss på Park, inte för henne. Och så är det förstås aningen smickrande att vi räknas som viktigare än grannarna, tennispaviljongen och Casino.

I övrigt allt väl i Finland, vi sammanslår oss snart med varandra på ett allomfattande demokratiskt vis. Aningen likt det välbeprovade system de hade i gamla Sovjet.

Synd bara att vi inte alla kan höra till den Trojka som har beslutanderätt.