torsdag 19 april 2012

Överläkaretjänsten

Grundtrygghetsnämnden ska på sitt möte i kväll diskutera den enda ansökning till det lediga arbetet som överläkare på hälsocentralen som inlämnats. Ansökningen lämnats in av Outi McDonald, specialist i allmän medicin.

Enligt sin egen presentation på kristdemokraternas hemsidor är hon dessutom tandläkare och har specialkompetens inom internationell hälsovård, säkert även det bra att kunna i en stad med sådan läkarbrist som Hangö i likhet med de flesta andra småkommuner har.

En läkare som vid behov kan hoppa in som tandläkare och pratar andra språk än estniska är inte att förakta.

Nu vet jag inte hur det egentligen är ställt med McDonalds kompetens till den sökta tjänsten, men om hon verkligen är behörig och uppfyller de krav som begärts, föreslår jag att hon anställs på stubben. På livstid. Det där velandet hit och dit med tillfälliga eller korttidskontrakt måste få ett slut, vi får aldrig någon läkare hit på det sättet man nu anställt folk.

Som ett extra plus kan man dessutom i så fall se fram emot en välövervakad hälsocentral med kameror i alla knutar.

Förhoppningsvis minns hon nu bara att hon inte själv ska delta i beslutsfattandet i den här frågan, så att inte besvärskarusellen startar av den anledningen.