söndag 10 maj 2009

Mödrars söner

Så här Morsdagen till ära ska vi kanske minnas deras guldklimpar också?

Tre dorvlar bröt sig i fredags vid halv tolv tiden in i bensinstationen TB vid järnvägsstationen. Där stal de tobak och öl, till allmän förvåning. Polisen säger sig veta vem de är, och håller två av "de unga männen" i förvar. Troligtvis slipper de undan i brist på bevis, som vanligt.

Ett rattfyllo, däremot, kan ha svårt att förklara sig. En 49-årig esbodorvel är "misstänkt för rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten". I fredags blev han stoppad av polisen, då han på stadens område blåste på i 93 km/h på 40-område. Han pustade 0,92 i mätaren, definitivt rattfull således. Sommaren är här, Esbo rules.

Hör ni pojkar; Ut och plocka en icke fridlyst vitsippa åt era mammor!



Morsdag

Mors dag är en högtid som uppmärksammar moderskapets mödor och firar minnet av var och ens moder.

Dagen introducerades i Philadelphia 1908 av amerikanskan Ann Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Anna Jarvis, bortgång hedra dennes minne. Den 10 maj 1908 hölls därför en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma.

Här i norden är ju vita nejlikor allmänt använda som begravningsblomster, så kanske det inte är det smartaste att rusa iväg efter sådana just nu. Och sedan är det ju inte alla mammor, mödrar, som vill ha blommor. Ett telefonsamtal, eller en öl till ishockeyfinalen kan också vara uppskattad. Kom ihåg mamma!