lördag 25 juli 2009

Nyhetstorka

Det händer så mycket i staden denna vecka, och sommaren kulminerar i veckoslutet vi nu lever i. Detta enligt prat på stan.

Jag är av annan åsikt, sommaren är inte slut med Sea Horse Week, som har sin sista veckodag i morgon, evenemangskalendern visar oss att vi fortfarande har en hel del kvar att ge på utbudssidan i staden. Hangö Musikdagar (klassiskt violingnissel), Baltic Offshore Week (seglingar långt från stranden), Hanko Tennis (för medlemmar), Östersjö Cup (fotboll för juniorer), Poker Run (med eller utan gorilladräkter), Wild Viking Festival (för Harley Davidson fantaster) m.m. visar att vi fortfarande har över en månad kvar av intressanta evenemang.

För oss vanliga dödliga, som eventuellt inte passar in i någon av kategorierna ovan, återstår ju fortfarande Hangödagarna och Forneldarnas natt. Ypperliga tillfällen att njuta av sensommarnattens värme.

På tal om Hangödagarna, förvånar jag mig över hur siluetten då man kommer från "sjön" har ändrat. Förr såg man vattentornet, kyrktornet och konekranarna för sin blick då man tänkte på Hangö, numera ser man muskelbåtar vindmöllor och motoriserade segelbåtar.

Tiderna förändras, och vi med dem, var det någon fiffig som uttryckte sig i tiderna gällande sådant.