måndag 19 november 2012

Gästbåtsdygn

Den gångna sommarens redovisningar över gästbåtsdygn i Östra hamnen och Hangöby har inlämnats. Från Östra hamnen meddelar Oy Ruber Ab att det senaste sommar registrerats 6 235 gästbåtar, vilket är 660 färre än året innan.

Från Hangöby berättar Ekströms Fiskebod, som där ansvarar för samma sak, att de räknat till 428 gästbåtar, vilket är 152 stycken färre än året innan.

Att vi har över 800 färre besökande gästbåtar än i fjol är ju inte bra, kan rentav tyckas oroande. Då man därtill lägger att uthyrningen av kvällstorgets sommarplatser minskat från 434 till 358 så ser man att sommaren varit kall och regning. Åtminstone kan det vara en orsak, liksom den ökade försiktigheten vad gäller användandet av hårt förtjänade slantar.

Inte för att jag tror att det är enbart vädret och ekonomin som inverkat på minskningen, åtminstone inte vad gäller Östra hamnen. Nog har det storstilade arbetandet på Fabriksudden, Drottningberg och vägarna däremellan säkert gjort sitt för att få semesterfirarna att segla förbi.

Men förhoppningsvis blir det bättre, även dessa besökare lämnar efter sig välbehövliga smulor.