fredag 26 oktober 2012

Den första snön

Så har då vi finländare, såsom varje år, blivit överraskade av att det blir vinter. Förunderligt hur den första snön med vidhängande halka alltid överraskar oss.

Benccu har funderat på det här och det arbetet resulterar i en bildserie på den första snön de senaste vintrarna. Datum för den första snön är infogat i bilderna:






Kulturdags

I kväll klockan halv sju ska alla teaterintresserade ta sig till bastuklubben i Brankis. Där ordnar nämligen Hangö svenska teaterförening, i samarbete med den finska Hangon harrastajateatteri, en träff för sådana som känner sig hågade att delta i en Hangö-revy framåt vårkvisten.

Som eldsjäl i projektet fungerar Margaretha Nordman, för många revyintresserade känd från tidigare, och som regissör fungerar Dan Idman.

Det har framställts en önskan om att flere mogna och mindre mogna herremän skulle visa sitt intresse för spektaklet. Som en fotnot kan jag säga att på den senaste träffen var jag enda gubbe som deltog, och då inte ens som representant för de uppträdande, så plats finns.