lördag 12 september 2009

Säsongavslutning


Säsongavslutning på Park i kväll.

16.00 framåt.

Välkomna.

Bilden ovan är ett fotografi av en tavla, målad av konstnären Pekka Vehviläinen, som jag och min hustru fick i gåva då vi gifte oss för några år sedan.

Reservövningar

Jaha. Så var jag då tillbaka efter fem dagar i skogen. Måndag till fredag kväll tillbringade jag med landskapstrupperna i syndalen med omgivande omgivning. Lärorikt.

Medan jag var frånvarande har bland annat följande händelser timat:

- YLE Västnyland (09.09) pratar på om Hangö hamn och rubricerar: "Försiktig optimism vid Hangö hamn", ett påstående man grundar på ett uttalande av hamndirektör Paavo Lyytikäinen;
Plusresultat är kanske inte att vänta men ett mindre minus, säger han.

En liten ironi i sammanhanget är det faktum att hamnnämnden på sitt senaste möte (08.09), bland alla sekretessbelagda ärenden, fann tid att planera hamnens tillväxt söderut.

- Hangö fullmäktige godkände detaljplaneändringen och det nya markanvändningsavtalet för Regattatomten. Kanske det nu börjar hända någonting... MEN; Nu följer en 30 dagar lång besvärstid innan arbetet kan komma igång. Jag, och många andra med mig, väntar med spänning på vad det nu ska hittas på för besvär.

- Senaste torsdags Hangötidning kan rapportera om en misshandel i Hangöby, ofog på Gentoftegatan och Linjegatan samt ett fall av stöld på Esplanaden. Någon som behövde en cykel.

- Hangö AIK fyller 100. Utöver att föreningen grundades under namnet Hangon Toverit 1909 och någongång på 30-talet bytte namn till Hangö AIK är det inte mycket dagens medlemmar känner till om sin förenings förflutna, säger föreningens ordförande Raili Peni i tidningen Västra Nyland. Kanske något för en lokalhistoriker att ta fasta på?

Vad mera? Ingenting från medieutbudet. Så en nyhet:

I Hangö ordnas det för andra året ett maratonevenemang. Arrangörerna för evenemanget, som ordnas 3.10.2009, har kontaktat Hangö Hamn och önskat att de såsom tidigare får använda Smörmagasinet och dess parkeringsplats som startplats för loppet. Hamnen stöder evenemanget liksom ifjol med en summa på 1000 euro.

Och ett rykte:

Hangö Stevedoring klarar inte längre av att betjäna sina kunder. Bilbåtar som ämnat anlöpa hamnen skickas numera vidar till St. Petersburg och Nordsjö, för att Stevedoring har för lite personal. Samtidigt diskuteras nu i ledningen för Stevedoring en uppsägning av ytterligare 20 personer, med motiveringen att trafiken i Hangö är för liten.