onsdag 16 juni 2010

Ja just det ja

Ironi.

Då det görs ett inslag på YLE - Ja, ja, jag vet. Jag har järmat om samma förut - tycker jag att man ska försöka låta bli att skämta med personer utsatta för någon form av brottslighet. Att som rubrik i en stöldhärva använda "TV-tjuvar på polishotell" är ju inte enbart dabbigt, utan dessutom helt fel.

Petra Thilmans sätt att rapportera om vad hon kallar till "TV-tjuvarna i Hangö senaste natt" är inte bara för snabbt skriven, för dåligt genomläst och obetänkt. Den är dessutom ett alltför bra exempel på hur rubriceringen i sensationssyfte blir viktigare än offret.

Artikeln i sin helhet går att läsa HÄR.

Och visst, jag medger mer än gärna att slutpoängen i artikeln är bra; "Hangöpolisen beklagar också att det har tagit så mycket tid och resurser att utreda fallet att man i dag inte har haft tid att ta emot ytterligare brottsanmälningar. "

Men kanske en kommentar från de företagare, från B8, som var utsatta för stölderna vore på sin plats? Jag misstänker att de inte ser det roliga i situationen. Varken i rubriken eller i själva tillfället.

Ironi = (grekiska είρωνεία eironeía, bokstavligen "omkasta", "förställa")

Nordisk Visfest 18-19.6

Den Nordiska Visfesten ordnas i år för tjugosjätte gången av Visans Vänner i Hangö.

På fredagen uppträder lokala artister och på lördagen gäster längre bort ifrån. Båda konserterna går av stapeln i kulturmagasinet Victor i Östra hamnen.

Program:

Fredag 18 juni kl. 19.00

Visans Vänner i Hangö:

Ralf Lindholm, Rainer Roth, Bo-Börje Ekholm, Ica och Pigge Svenskberg, Rolf Lindblom, Kari Nevanperä, Mona Kallström, Tina Söderström, Kerstin Siggberg.Lindgren, Göran Enqvist, Per Sarén, Åke Wiberg, Mikael Söderblom, Guy Söderlund, samt olika grupper och sammansättningar av dessa.

Lördag 19 juni kl. 19.00

Gunnar Källström, Sverige
Christina Kjellsson, Sverige
Fredrik Furu, Finland
Pär Sörman, Sverige
Trio Acoustica, Danmark/Norge