lördag 16 juni 2012

Simskola

Det slog mig helt plötsligt att jag inte läst ett ord om ordnandet av simskola nu under sommaren, men ett litet rotande på stadens hemsidor gör mig gladare; Jo, det ordnas simskola även i år. Information om tid, plats och pris går att hitta HÄR.

Som en liten informativ lustifikation kan jag återge ett inslag, som nästan kunde varit skrivet i dag, ur tidningen Hangö från den 16 juni 1910:

Simkurserna. Hangö simsällskap har i år tagit initiativet till anordnande av kurser i simning och livräddning liknande dem som med så livligt intresse omfattades av allmänheten senaste år.

Kurserna skola såsom i fjol försiggå i allmänna simhusen å Fabriksudden. Avdelningen för manliga elever kommer att ledas av simläraren Lasse Railic, vilken detta år även anställts som massör vid badanstalten. Lärarinna vid kvinnliga avdelningen blir studeranden Ruth Gabrielsson från Tammerfors. Enligt annons i dagens blad vidtaga kurserna den 20 dennes.

Simning är ju en för Hangö naturlig sport och får man väl därför anse att dessa kurser skola tillvinna sig största möjliga anslutning isynnerhet som sommaren lovar bliva för dessa kurser särdeles gynnsam. Simkursen lämnar ju i alla avseenden mycket övrigt att önska, men simmarena hava ju alltid förhoppning om, att stadens finanser skola tillåta åtminstone någon uppoffring för detta i sanning kommunala ändamål. Bortskämd är ju ingen här och skall man väl därför finna sig i att reda sig så gott man kan.

Närmare uppgifter om avgifter m. m., ingå i annonsavdelningen.