tisdag 1 april 2014

Vårsol

De senaste dagarna har vi fått njuta av det mest fantastiska vårväder, så det var med en rätt stark känsla av besvikelse jag vaknade för att konstatera att nu var det slut. Det snöar.

Jag hade egentligen för avsikt att avsluta det här projektet för gott, men efter diverse påtryckningar, inte minst från en konstig gubbe klädd i svart med mörka solglasögon, har jag bestämt mig för att ge det hela tilläggstid.

Och så finns det förstås en orsak till; de stora föränändringars vindar som blåser kring våra knutar.

Att världsläget alltid har påverkat vår stad, främst i fråga om ekonomiska skiftningar gällande hamn och industri, det är inget nytt. Men att det världspolitiska läget i Ukraina ska synas så markant här kom nog som en överraskning.

Att staden varit intresserad av att köpa Koverhar hamn är inget nytt, tyvärr gick nu det köpet i stöpet. Försvarsmakten, i form av Senatsfastigheter, köper upp området för att där kunna öva försvar av industrianläggningar. Samtidigt har man överåtit det gamla Mau-mau som en flyktingförläggning. där det är meningen att inkvartera Ukrainare som flyr fältet. Nere i Östra hamnen ska man av det gamla magasinet göra en förplägningsstation där alla de behövande kan få sig en tallrik soppa då det smakar.

Ingen dålig idé. Ärtsoppa är gott.

Kanske vi får aningen mer liv på våra gator i framtiden. Det vore inte heller fy skam. Och kanske det i förlängningen leder till det stora internationella flygfältet det var tal om för någon tid tillbaka. Den som lever får se, eller något sånt.