torsdag 21 oktober 2010

Fyra Vindarnas Hus & Plagen till uthyrning

Nu har staden lagt ut Fyra Vindarnas Hus och Plagen till uthyrning på sina hemsidor. Som bekant förnyade staden inte kontrakten med ovannämnda platsers företagare.

För Plagens del kräver staden nu bl. a. att kioskverksamheten fortsätter utan avbrott genast från sommaren 2011. Verksamhetsidkaren ska i samband med sitt anbud presentera ett förslag till utveckling av området med investeringsplaner och tidtabeller.

Avsikten är att området och kioskbyggnaden till att börja med ska hyras ut för tre år. Efter att arrendetiden har gått ut kan arrendeavtalet förlängas och kioskbyggnaden kan säljas till verksamhetsidkaren.

För Fyra Vindarnas del krävs det bl. a. att "Caféverksamheten ska utvecklas så, att café-restaurangservice kan erbjudasytter om den egentliga sommarsäsongen" och så ges det till min stora förvåning ett dolt krav i form av ett gott råd; "Caféetrestaurangen lämpar sig väl för fester, möten och andra evenemang i liten
skala. Dragningskraften kan ökas bl.a. genom att ordna utomhusutställningar på området; exempelvis utställningar med årligen varierande tema".

Besynnerligt.

Fyra Vindarnas Hus hyrs i början ut för fem år, varefter företagaren har en möjlighet att förlänga hyreskontraktet.

Personligen hade jag önskat få se ett längre hyreskontrakt för båda objekten. Ett fem års kontrakt är en onödigt kort tid då det gäller sådan investeringar som krävs på Fyra Vindarna och ett kontrakt på tre år är ingenting.