onsdag 3 mars 2010

Brand i Täktom

En så gott som färdigbyggd sommarvilla i Breidablick, Täktom förstördes i en brand natten mellan tisdag och onsdag.

Platsen ligger så pass i skymundan från den fasta bebyggelsen att ingen har noterat eldsvådan. Det var de byggjobbare som höll på att färdigställa huset som på onsdagsmorgonen upptäckte branden när de kom till huset för att fortsätta med sitt jobb.

Huset på 140 kvadratmeter hade då helt brunnit ned. Det enda som fanns kvar var sockeln och skorstenen.

Det är ännu oklart vad som orsakade branden, men en teori är att slipdamm då det kom i kontakt med den linolja som fanns i golvlacket kan ha börjat brinna inne i en av de dammsugare som byggarbetarna använde vid bygget. (YLE, VN)

Konecranes köper mark


Hangö stad säljer obruten mark och vattenområde på Koppnäs udd till Konecranes Oy.

Det 10 544 m2 stora området säljes för 1 euro per kvadratmeter. Det kan synas rimma illa med det beslut på prisstegringar som diskuterades på samma möte, men orsaken torde väl ligga i att föravtalet är gjort redan 2008.

Eller nästan. Föravtalet uppgjordes nämligen aldrig, däremot har tekniska och miljöverket utarbetats ett utkast till köpebrev för det outbrutna området.

Den lilla bilden uppe till vänster går att se i originalform på Hangö stads sidor (som PDF) HÄR. Det skuggade området på udden är det område det är frågan om.

Jag tror inte jag är den enda som trott att det området sedan länge tillhört Konecranes.