torsdag 12 november 2009

I dag blev det då klart att de nya anpassningsförhandlingar, som under senaste tid har förts på Stevedoring i Hangö inte ledde till resultat. Och vi är alla lika ironiskt förvånade över det lika ironiskt oväntade resultatet. När sjutton har anpassningsförhandlingar någonsin lett till någonting annat resultat än detta?

I praktiken betyder det här att företaget nu inleder faktiska samarbetsförhandlingar med sina anställda. Igen.

Rykten om krav på mera uppsägningar har surrat i Hangöluften under en längre tid, och nu är Stevedorings Vd Esa Torstensson ytterligare ett steg närmare vad som verkar vara hans mål; att få trafiken flyttad till Nordsjö.

Vd Esa Torstensson konstaterar för YLE Västnyland att "samarbetsförhandlingarna tar sikte på att under år 2010 sätta företaget i sådant skick att det får en stark och konkurrenskraftig ställning på marknaden.", vad sjutton nu han sedan menar med det. En stark och konkurrenskraftig position har Stevedoring haft i alla år, då man arbetat från en så gott som konkurrensfri tätplats.

Han säger sig också vara nöjd med att de uppsatta sparmålen, som slogs fast i de tidigare samarbetsförhandlingarna, nåddes en månad tidigare än beräknat. Följden är att alla permitteringar nu har återtagits.

Så vad, ursäkta franskan, fan bråkas det nu om?

Jo följande; Nu var det slutlekt med permitteringar. Arbetsstyrkan bör skäras ned med ytterligare 25-30 årsverken.

Det behövs ett 30-tal företagsekonomer för att förklara hur alla essa yttranden går ihop.

De nya samarbetsförhandlingarna inleds den 23 november.