torsdag 17 november 2011

Inkommande lördag

Ja, inkommande lördag finns det i stadens centrum åter igen program för alla små snälla barn därute. Då är det nämligen dags för Julgatans öppning med allt vidhängande spektakel för detta år.

I stadshusfoajén hålls det en adventsbasar mellan klockan 11 och 14, där det utlovas bakverk, färdigmat, sötsaker, hantverk, böcker och mycket annat. Fina priser i ett lotteriet utlovas det också. Dessutom hålls där en loppmarknad och så ska man få en "Smaklig lunch och gott kaffe".

Själv tänkte jag, även här med väderförbehåll, på lördagen ta mig upp till en av mina favoritplatser i staden, vattentornet, som för dagen är omdöpt till "Kaffetornet". Mellan 12 och 14 öppnas cafét i tornet, där det bjuds på kaffe, te, saft, bakverk och guidning. Ekologiskt och närproducerat, ska det vara, för 8 euro per person. I det ingår någonting som kallas Hangö-guidning.

Klockan 16 tänds julgatans belysning och öppningstalet hålls av författaren Matti Remes, julgubben kommer på besök och det dansas kring granen. Andelsbanken bjuder även i år på gröt medan Nordea  däremot inte i år står för glöggen - kanske man sparar till någonting, en lokal eller två.

Det hela avslutas med ett fyrverkeri klockan 18, varefter man kan gå hem och ta sig en värmare, eller vad man nu vill göra.