lördag 3 mars 2012

Varning för tjuvar

En läsare av det observantare slaget skickar som en varning in en kort berättelse om ett ganska suspekt beteende som försiggår i bygden.

Tidigare i dag hade en ung man knackat på dörren och kort presenterat sig som varande döv. Han räckte fram ett kort var det framgick att han säljer hemmagjorda produkter. Jag tror många av oss råkat ut för den här sortens försäljare tidigare, så ni vet hur det går till.

Det som här var aningen annorlunda, åtminstone har inte jag sett något liknande, var att då han inte fick någonting sålt och dörren stängts, så plockade den döve försäljaren fram en mobiltelefon och pratade i den.

Nu vet jag ju nog att telefontekniken gör ständiga framsteg, men att komma upp till samma klass som i den gamla visan där de döva kunde höra och de blinda kunde se tror jag nog inte de klarar av ännu. En döv person har nog fortfarande svårigheter med att hantera en mobiltelefon, eller så blir samtalet åtminstone mycket ensidigt.

Läsarens misstanke är att det nu är något gäng som är ute och kollar vilka bostäder som står utan invånare, lätta inbrottsplatser således. Läsaren vill ochså uppmana oss alla att kolla låsen och den allmänna säkerheten i våra hus, samt påminner oss om att det inte alls är så tryggt i vårt samhälle som vi så gärna vill inbilla oss.