fredag 23 november 2012

Julens ankomst

I morgon kommer julen. Åtminstone julgubben. Det är igen dags för julgatans öppning, varje år blir jag lika förvånad över hur tidigt den kommer, den julen.

Julgatans öppning inleds klockan 16 med ett grandiost påslag av elen till julbelysningen, varefter Kare Johansson ska hålla ett öppningstal - förhoppningsvis på både svenska och finska. Därefter kommer gubben jul, troligtvis inte heller i år med släde.

Gröten bjuds det igen på vid Andelsbanken, vilket utdelande redan börjar anta proportioner av en trevlig tradition, glögg bjuds det på av bostadsförmedlingen på Berggatan.

Sedan dansas det Zumba, åtminstone gör flickorna från föreningen Hejdi det, resten av oss kan ta en svängom kring granen. Så håller vi på, samtidigt som vi springer in och ut i affärerna för att nappa åt oss godis och julkalendrar, fram till klockan 18 då fyrverkeriet ska gå av stapeln.

I är är det Smörmagasinets Anders som står för de smällarna, vilket förhoppningsvis betyder att de verkligen blir av. Att det inte blir så som i fjol, då fyrverkerigubben glömde bort det hela.

Efter all den här glädjen kan vi tryggt återgå till vardagen ännu för en månad framåt.