torsdag 12 januari 2012

Staden säljer

Stadsfullmäktige beslöt på sitt möte i går kväll att sälja två av de hus som ingår i aktiebolaget Hangö hyreshus. Orsaken är naturligtvis den katastrofala ekonomiska situationen inom bolaget, vilken torde vara välbekant för de flesta sedan länge. Staden har ju varit tvungen att flera gånger skjuta till slantar för att få det hela att fungera.

Som grund för diskussionerna i går presenterades en utredning gjord av Oy Audiapro Ab där alla bolagets 14 fastigheter granskades på ett, i mitt tycke, ingående sätt. På basis av den föreslogs, och om jag inte förstått fel fastlogs, att husen Jarl och Gunnarsäng ska säljas. Sammanlagt rör det sig om 60 bostäder i två hus.

Allt det där går att läsa i alla västnyländska medier, men en sak som inte framkommer är att "Jarl" är ett höghus på långgatan med 48 lokaler medan "Gunnarsäng" däremot är ett relativt nybyggt radhus på Östergårdsgatan. Inte heller nämns det att det i Gunnarsäng finns ett daghem, som nu blir tvunget flytta, inte heller nämns det att daghemmet ska göras om till en bostad och kräver "stora kostnader".

Konstigt, för annars är det ju sådant här som brukar slås upp stort.

Nu undrar jag om jag än en gång missförstått någonting. I så fall ber jag om ursäkt. Om inte vill jag gärna veta vart daghemmet ska flytta och till vilka kostnader. Går det nu kanske så att den eventuella försäljningsvinsten går åt till att fixa nya utrymmen för daghemmet?

Vore inte första gången i så fall som staden tänker kortsiktigt.