tisdag 5 mars 2013

Vägunderhållskostnader

På YLE-västnylands sidor har man tagit fram statistik på vad kommunerna i området satsar på vägunderhållet. Rent ekonomiskt, så att säga. Det är rätt intressanta siffror, för den som tycker om att leka med sådana, väl värt att sitta och klicka på olika delar av kartan en stund.

Men vad jag tycker är roligare är att se på själva innehållet i den textmässiga delen av artikeln. Jag höjer på hatten för Öhmans uttalande om att vi har en bra tradition att sköta underhållet här i staden, och småflinar aningen över att han jämför kostnaderna med skolböcker och åldringsvård genom att säga att man inte ska jämföra dem.

Men han säger ju att det är dumt att göra så, vilket kan ses som en förmildrande omständighet.

Artikeln fick mig att rota fram YLE's gamla valkompass, ni vet den där där kandidaterna inför det senaste valet skulle svara på en stor drös mer eller mindre obesvarbara frågor. Jag tänkte nämligen att jag skulle se vad Öhman och vi andra då lovade. Men det ser ut som om han inte lovade någonting alls, jag hittade inte hans svar över huvudtaget, måhända deltog han inte.

Till min stora förvåning såg jag däremot att jag till 80% hållit med om påståendet att "Min kommun borde investera mer i vägunderhåll". Det har jag nog inte något minne av att jag sagt, jag undrar vad jag menat, och med dagens siffror i näven så tror jag förre tekniske chefen gjorde rätt som lät bli att svara.

Valkompassen hoppas jag för övrigt att YLE inte tar bort ännu på flere år, det kan vara roligt att se hur vi alla med tidens förändringar förändrat våra åsikter.