lördag 9 mars 2013

Valpfabrik

Dagens Västra Nyland innehåller en helsidesgrej om valpfabriker, skriven i Hangö, som jag först tror är reklam för någon lokal kennel. Men då jag läser faktarutan ser jag att det verkar vara ett stort problem, det här med valpfabriker, men jag måste faktiskt säga att jag inte riktigt förstår poängen i artikeln. Bortsett från det självklara faktum att valpar inte mår bra i en dylik fabrik.

Har vi valpfabriker i Hangö? Var, hur och varför? Och om så är, varför blir de inte stoppade? Jag menar, mink- och rävflickorna klarar inte av att se djur i bur, borde här inte finnas en möjlighet till en human protest i ett gott djurvänligt syfte? Och vad betyder det att valpar är olagliga? Ska man skaffa licens åt hunden för att den ska få bli gravid? Och vad gör man om den blir det utan licens, hamnar jag eller hunden in och sitta eller åker vi rent av båda in? Djuren förpassas i bur, så att säga. Eller var det en dålig liknelse i sammanhanget?

Oroväckande tankegångar det här leder in mig på. Hur ska myndigheterna nu klara av detta, enligt veterinär Tarja Lagström, högaktuella problem?

Och så undrar jag naturligtvis vad de som driver dessa valpfabriker gör med överskottet i produktionen. Kebab?

Säga vad man vill, men då föredrar jag nog gammal hederlig häst.