söndag 22 maj 2011

Ännu ett vårseminarium

För några dagar sedan, på De Fyra Vindarnas Hus, nämndes det om gårdagens informationstillfälle, eller vårseminarium, inriktat främst till våra sommarhangöbor, som redan ordnats i ett antal år. Men nu poängterades det att alla var välkomna, oberoende av om man bor här vintertid, sommartid eller året om.

På något otroligt besynnerligt vis lyckades jag glömma hela tillfället i fråga, trots att jag var fast besluten att gå och lyssna på vad föredragarna hade att säga.

En av mina läsare hade, på omvägar även han, hört berättas om att ett sådant här tillfälle skulle ordnas och hade godheten att i korthet berätta vad som försiggick. Hans berättelser och iakttagelser refererar jag nu i ännu kortare korthet.

Stadsdirektören inledde med ett välkomsttal, vari hälsningsfrasen gick på svenska och resten enbart på finska, men om jag förstår saken rätt var det lika bra. Han hade varit långrandig i kvadrat och satsat stort på upprepningar, hamnskryt och allmänt svammel.

Rist Kyhälä får som repons på sitt inlägg en otrolig mängd positiv feedback av min sagesman "Kyhäläs presentation finns ej på papper, förutom bilder med text. Utan den måste berättas, och med Kyhäläs omedelbara humor. Han fick en långt utdragen applåder, nästan som man väntade sig en da-capo. Kyhälä är en fanatisk Hangösupporter. Han spelar tennis, golfar, åker båt", skriver han.

Vad han berättade vet jag inte, men tydligen var det bra gjort. I ärlighetens namn måste jag erkänna att jag inte tidigare hade en aning om vem Kyälä var, men numera vet jag att han är VD för någonting som heter Realia Group OY, och sysslar med sådan HÄR texter gällande Hangö.

Våra hotellbyggare presenterade sig också på mötet, vilket var den egentliga orsaken till att jag hade velat vara där, men dem och vad de sade har redan Eva Hagman skrivit om på VN, på ett lika förträffligt sätt som alltid, så det får vara. Möjligen hade jag i hennes referat gärna sett en aningen mera fokus på Regatta än nu, nu var det Mira Kasslin som stod i rampljuset.

Den ännu mammaledige blivande VD'n för Hjallisprojektet, ni vet. Men kanske är det också bra.

Hjallis skulle förresten vara där, på mötet, hade Mira meddelat tidigare, men det sket sig tydligen. Eller är det bara ingen som orkar prata om honom längre?

Dylika tillfällen är nog bra, men kunde det inte meddelas om dem på ett sätt så att alla intresserade hade en möjlighet att delta?