fredag 8 mars 2013

Polisstationen

Det är väl redan allom bekant att vi får behålla vår polisstation, åtminstone för tillfället. Och det är ju bra, för det är en väldans lång väg till Ekenäs om man bara behöver ett intyg eller liknande.

Vad jag däremot inte tycker är så bra är det nya systemet med tidsbeställning. Att jag, som även annars har telefonskräck i samband med myndigheter, ska bli tvungen att slösa på min dyrbara - jo, rent ekonomiskt dyrbara - telefontid för att få beställa tid till att gå in på polisstationen känns helt enkelt fel. Alternativt kan jag förstås försöka boka tid via nätet, men den listan med alternativ man har där förstår jag mig inte på. Hur är det om jag vill sköta flere ärenden på samma gång, ska jag då beställa olika tider? Och inte heller går det att fråga någon, utom förstås då via telefon, och då är jag tillbaka vid utgångspunkten.

Nå, riktigt så här allvarligt kanske det nu inte är, ännu och för alla, nog tror jag att man fortfarande kan gå in på stationen och få hjälp om man verkligen behöver. Åtminstone då den är öppen. Polisen lär trots allt fortfarande vara i samhällets tjänst.

Det är helt enkelt frågan om en förbättring av servicen som man här sysslar med. Och effektivering av tjänsterna.

Tid kan man per telefon beställa på vardagar mellan klockan 9 och 15, sedan kan man med gott samvete, om man så har, traska dit på en onsdag någon gång mellan 9 och 12 eller 13 och 15.

Kan vara bra att veta, om man behöver förnya sitt pass för att dra åt helsicke från detta byråkratiska himlarike för tjänstemän.

Nog stör det mig så införbannat att vårt samhälle mer och mer går till att fungera via telefon och internet, det tas för givet att alla människor har tillgång till sådant.