fredag 4 september 2009

Försäljning av "Satamaruokala"

Till Hangö Hamns förvaltningsområde hör sk. Satamaruokala/Socialgården.

Matserveringsverksamheten upphörde för flera år sedan på initiativ av hälsomyndigheterna. Hamnen hade i tiderna en skyldighet att upprätthålla socialautrymmen för stuvarna i källarvåningen, men efter att Hangö Stevedoring byggde egna socialautrymmen har denna skyldighet bortfallit.

Staden avser som bekant sälja flera av sina fastigheter för att få inkomster. Hamnen anser, att även Satamaruokala, vars hyresinkomster inte ens i närheten täcker underhållskostnaderna, kan säljas.

Hamnnämnden föreslås på sitt inkommande möte den 8.9 göra ett beslut över, att man nu börjar ta ett steg i försäljningen av Satamaruokala byggnaden (tomten skulle förbli i stadens ägo)och ger hamnens ledning befogenheter att sköta försäljningen.

Minimipriset skulle fastställas till 200 000 €. Med köparen bör man besluta om den årliga hyran för marken till en lämplig prisnivå. Hamndirektören gör ett tjänsteinnehavarbeslut om att försäljningen ges till ett landsomfattande fastghets förmedlingsföretag med gott rykte. Hamnen gör före försäljningen en inspektion om byggnadens skick på egen bekostnad. Byggnaden säljes som ”reparations-objekt”.

Hyresinvånarna har blivit informerade om försäljningsavsikterna.