torsdag 24 maj 2012

Händelserikt

Inkommande veckoslut kör sommarsäsongen igång i Hangö. Evenemangen trängs om dagarna och det finns något för alla att välja mellan, så som det alltid är under sommaren så finns det så mycket att se och göra att tiden inte räcker till.

Stadens centrumaffärer inleder sin sommarsäsong på lördag mellan 10 och 14 med tal av Anne Ekholm, dans, sång och korvgrillning. Anne Ekholm är som bekant programchef på den nya lokala radiokanalen South FM.

På 4 vindarnas hus äter man korv mellan klockan 13 och 16, likaså på lördag, förutsatt att vädret tillåter. Vad man nu menar med det. Korvmästaren ska presentera sommarens nyheter, berättas det i en annons på dagens tidning.

På söndag håller Lions sin årliga kirppis, nu för femtiotredje gången, med sedvanligt program. Även där får man äta grillkorv. Tillställningen är gratis, berättas det, för alla som kan krypa igenom ett lejongap.

Själv missar jag tyvärr alla dessa glada tillställningar. Jag tillbringar veckoslutet i syndalen, ätande grillkorv samt lyssnande till de glada tonerna från alarmet som berättar om gasfara i Koverhar.