söndag 14 juni 2009

Skåpets plats

"Grannderby"

FC HIK tog en mycket fin hemmaseger i fotbollens division 3, zon 1 i går då man besegrade BK-46 från Karis med 3–0.

Hicken fick en bra start på matchen då BK-målvakten Cesar Cruz efter elva minuters spel tog emot en bakåtpassning och försökte finta bort HIK:s Kristian Fast. Det, som det heter i denna del av världen, sket sig. HIK-spelaren genomskådade Cruz och kunde styra in 1–0 i tomt mål.

Ännu en gång, som så ofta i fotboll, kan man konstatera att det första målet är viktigt. BK lyckades aldrig riktigt komma in i matchen, och när veteranen Harri Lahti nätade 2-0 alldeles före paus var det avgjort.

Ett intressant domslut gjorde slutsiffrorna till 3-0 på övertid då Hassan Bouktouf tacklat omkull HIK:s Pauli Uusitalo i straffområdet. Själva straffen är väl inte så mycket att orda om, men det röda kort som Bouktouf drog på sig kanske var ett onödigt hårt domslut.

På mittfältet lyste än en gång Daniel Westerlund och Mathias Sjöholm.

I och med segern steg HIK till tredje i tabellen och är fem poäng efter serieledande Esbo BK som laget möter hemma den 24 juni.

FC HIK: Mikko Känkänen, Jonas Sjöblom, Mathias Sjöholm, Jani Sallinen, Henri Satomaa, Marko Lahti (86. Andreas Nordlund), Daniel Westerlund, Anders Roth (82.Pauli Uusitalo), Kristian Fast (74. Andreas Björkqvist), Tom Enberg, Johan Estlander.