torsdag 19 maj 2011

Resebyråns vårseminarium

Turistbyråns flickor hade i dag kallat till vårseminarium. Det välbesökta tillfället, som gick av stapeln på De Fyra Vindarnas Hus, var som helhet betraktat rätt intressant. Vilket en aning förvånar mig med tanke på den skeptiskt negativa inställning jag hade inför träffen och en av de mera viktiga orsakerna till att jag deltog var att jag var ärligt nyfiken på vad Nixu gjort med stället i fråga.

Byråchefen Lilli Rantala inledde med ett välkomsttal, varvid vi alla kände oss välkomnade. Nixu tog över och berättade om hur allting kan djävlas, lovade att det ärevördiga huset nog förhoppningsvis öppnar i juni. Han har förresten hittat på en ny besynnerlig logo för stället, men bilderna som han framställt vilka visade den nya terassen såg verkligt bra och trevliga ut. Som ett litet påpekande kan jag nämna att det engelska ordet för drycken té är "tea", inte "the".

Efter mera dittan och dattan, framträdde Rune Westerholm som företrädare för någonting som kallas företagsfaddrar. Herr Westerholm presenterade en välgjord undersökning herrarna Siukosaari, Mare och Westerholm gjort över hur mycket pengar turisterna och sommarhangöborna lämnar efter sig i staden per sommar. Herrarna medger öppet att en rätt stor portion av siffrorna delvis är tagna ur luften, men slutsumman rör sig någonstans kring 28 - 32 miljoner euro per år. Ingen föraktlig summa, förhoppningsvis tar stadens styrande denna rapport till sig.

Härefter gjorde Anders Augustsson sitt bästa för att presentera sitt projekt, Beach Bar Plagen, som han hoppas nog förhoppningsvis kunna öppna någon gång i juni. Anders utlovar någonting han kallar "Tisdagsdans", en sak som fordom lär ha varit väldigt tjohejsan. Med A-rättigheter, om han sådana får, blir det nog säkert tjohejsan nu också.

Härefter var det dittan och dattan, sedan presenterade kulturchefen Merja Kukkonen någonting hon kallade Vattenkrig. En massa roliga ordlekar, tyvärr oöversättbara, men det hela går ut på att rena våra stränder och vattenområden.

Ja, ja. Jag vet att jag är ytlig, men förhoppningsvis täcker våra medier tillfället bättre.

Och visst tycker jag att Nixu kunde ha bjudit på kaffet.