måndag 18 juni 2012

Venuspassagen

Som ett ypperligt exempel på att även jag är i behov av en planeringsassistent kan jag här berätta att jag i min e-post helt överraskande hittade ett meddelande från den gode Benccu. Han har haft godheten att, redan den 6 juni, förmedla en bild på den så mycket omtalade Venuspassagen.

Venuspassager är som bekant sällsynta och inträffar i ett mönster som upprepas vart 243:e år, och nu hade vi dimma och moln i vägen här då det inträffade. Naturligtvis. Så Benccus hårda utrustning och nogsamma förberedelser var förgäves. Men en bekant till honom - Täcktombon Peter Lundqvist som reser världen runt i arbetet och tar de mest fantastiska bilder - har i USA lyckats med följande bedrift:


Visserligen hade han tillgång till ett observatorium, men ändå. Det är i särklass den bästa bild på Venuspassagen jag någonsin sett.

Heja Täcktom, och tack Peter!

Planeringsassistent

Så här i stundande kristider söker staden en planeringsassistent. Det finns knappast någon som kan säga emot, då jag på fullt allvar påstår att det är i sista minuten man söker en sådan.

Till arbetsuppgifterna hör nämligen upprättande av tomtindelnings- och fastighetsförrättningskartor, uppdatering av kommunregistren och baskartan, biträdande uppgifter i anslutning till planläggningen, arkivering samt utlämnande av beställda utdrag.

Nu tror jag ju nog att man på tekniska och miljöverket i någon mån klarat av det här arbetet redan tidigare, med några få undantag, men det är verkligen på tiden att man får en assistent som kan hjälpa alla de hårt arbetande direktörerna med det till smärtgränsen tangerande hårt betungande arbetet.

I synnerhet arbetet med att renskriva alla olika versioner av våra baskartor som finns. Det kan inte vara lätt att hålla reda på vilken av dem som är den mest aktuella och sådant kan vålla huvudbry hos våra tjänstemän. Det har man ju sett, att det inte är så lätt.

Men det där med arkivering tror jag nog vilken tjänsteman som helst klarar av, det är ju bara att göra som förut; Allt obehagligt hör hemma i Ö-mappen.