fredag 3 juni 2011

Blindstyren

För en tid sedan hade jag ett litet inlägg om hur staden stänger gator, vilket resulterade i en hel del bistra kommentarer. På båda våra inhemska.

Men, som jag konstaterat så många gånger tidigare, lättjan hos våra bilförare är lätt räknad i proportion med bristen på läskunnighet. Eller har vi här precis det fenomen jag konstaterat; Det är viktigare att stirra på vem som sitter på uteserveringen än att följa trafikreglerna?

Inte heller upphovsmannen, Styrbjörn Lindberg, till bilden till vänster tror att de bilar som trotsar körförbudet är taxibilar. Inte heller ser de ut att vara bussar.

En annan person berättade om hur hon var nära att bli överkörd av en dylik bilist, som till råga på allt visade henne ett internationellt gångbart tecken med högra handens långfinger.

Allemansrätt och skattebetalare i all ära, men nog f*n tycker jag att det borde krävas skärpning. Om fordonsföraren är så blind att han/hon inte ser de dubbla exemplar av körförbudsskyltar staden lagt upp borde samma han/hon kanske lägga körkortet på hyllan.