fredag 3 juni 2011

Blindstyren

För en tid sedan hade jag ett litet inlägg om hur staden stänger gator, vilket resulterade i en hel del bistra kommentarer. På båda våra inhemska.

Men, som jag konstaterat så många gånger tidigare, lättjan hos våra bilförare är lätt räknad i proportion med bristen på läskunnighet. Eller har vi här precis det fenomen jag konstaterat; Det är viktigare att stirra på vem som sitter på uteserveringen än att följa trafikreglerna?

Inte heller upphovsmannen, Styrbjörn Lindberg, till bilden till vänster tror att de bilar som trotsar körförbudet är taxibilar. Inte heller ser de ut att vara bussar.

En annan person berättade om hur hon var nära att bli överkörd av en dylik bilist, som till råga på allt visade henne ett internationellt gångbart tecken med högra handens långfinger.

Allemansrätt och skattebetalare i all ära, men nog f*n tycker jag att det borde krävas skärpning. Om fordonsföraren är så blind att han/hon inte ser de dubbla exemplar av körförbudsskyltar staden lagt upp borde samma han/hon kanske lägga körkortet på hyllan.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Många hangöbor verkar anse att gällande trafikregler enbart gäller turister.

Anonym sa...

Några veckor så e de över ,å terrasserna e tomma,å sen kan dom köra hur dom vill!!

blackie sa...

har märkt samma fenomen, ingen bilist i Hangö tycks veta mer vad trafikmärken är eller vad de betyder.

Havsgatan har haft hela byggnads projektet igenom körförbud, men ändå varje dag så kommer de någon envis bilist som vill köra igenom med sin bil på Havsgatan.

Man får ju bara hoppas att det inte händer något allvarligare förr eller senare.

Styrbjörn Lindberg sa...

Hangö Stad kan se sig själv i spegeln. En besökare på väg till Östra hamnen som följer trafikmärken och vägskyltning från Hangö norra ner längs Korsmansgatan hänvisas vid bord... rondellen under bron att fortsätta mot Västra och Östra hamnen. Samma sak vid torget i korsningen Boulevarden - Korsmansgatan. Ner mot hamnen, sedan i korsningen vid gamla "Helkama" kör vänster mot Östra hamnen och sen är det kört - trafikmärken som hindrar åtkomst mot t.ex. kvällstorget. Snälla staden ge oss tydligare skyltning, behövs redan nu innan hotellen kommer.

Anonym sa...

Polisen borde vara där och skriva stipendier till de som kör genom.

Anonym sa...

Styrbjörn har en poäng, staden noll

Anonym sa...

Å vem ska bo i dessa "hotel" ,vintern i Finland är "nuförtiden" ca 7 månader å då vill ingen se denna "gudsförgetna" ""by"" , heja tattare!!!

förare sa...

varför skall vägen vara stängd, det bör ju gå att ha enkelriktat, bästa vyn från Hangö blir ju borta för vanliga människor, att ölet är viktigare förstår man inte

Anonym sa...

Man behöver inte gå in på en öl, man kan bara promenera förbi och njuta av den friska luften och vågornas kluckande.

anne-marie sa...

Men är det inte konstigt att folk så gärna åker utomlands sommartid i värmen till diverse storstäder och älskar att äta och dricka ute på terrasser som befinner sig mitt i livligt trafikerade korsningar och ett enormt människomyller. Men här hemma ska allt vara bilfritt, luktfritt, ölfritt, barnfritt. Undra på att här snart är folkfritt också.

Anonym sa...

Sittin där nere på nån krogterass me goa vänner och försök snacka tillsammans när moppar, motorcyklar, bilar, traktorer, bussar mm kör varv efter varv med huvuna "kats vasempaan päin" för å kolla om kompisen sitter där med bruden din. J-la oljud o int sir man myky av hamnen heller. Pizza ala avgas bjuds i Hangö ti knater musik, fy f-n. Stängin gatan helt!