söndag 13 mars 2011

Lokalt prassel i bläddret

Tidningen Etelä-Uusimaa håller med god fart på att profilera sig som den enda av våra västnyländska medier som vet hur man gör nyheter gällande Hangö.

Signaturen -kn- som rapporterar från vår stad slänger ur sig den ena bra artikeln efter den andra, i torsdags var det en tankeväckande artikel som berättade om hur hamnen är tvungen att vänta på lov från staten för att spränga bort grynnor och i dagens tidning läser vi ett fint referat om vad som sades och inte sades på stadsfullmäktiges senaste möte.

Problemet för vi med haltande kunskaper i det andra inhemska är helt klart uppenbart, men med benägen hjälp av översättningstjänster på nätet vill jag här i korthet återge en del av innehållet.

Artikeln i dagens tidning gäller alltså det senaste fullmäktigemötet och diskussionen kring godkännandet av "krisrapporten":

Stig Sundberg (sfp) godkände rapporten, men påminner fullmäktige att iaktaga försiktighet.
Jouko Kavander, (sd) anser att det blir svårt att inte ta nya lån och att budjeten borde rivas upp på nytt.
Anja Roos (saml.) läser ungefär upp rapporten i sin helhet på nytt och tillägger att det är någonting sjukt med sjukvården.
Outi McDonald (kd) tycker att det är bra att allt ser bra ut, men förvånar sig över att vi i Hangö använder minst pengar i landet till undervisning.
Birgitta Gran (vf) är glad över att inbesparingarna inte går ut över människornas dagliga liv.

Centerpartiets åsikt får vi inte heller denna gång höra, för gubbarna lyste som vanligt med sin frånvaro.

Jag tycker om att läsa om vad våra förtroendevalda egentligen tycker och tänker, kanske referat i den här stilen som EU använder vore någonting för HT?