onsdag 25 januari 2012

Raseborgare med tvång

En vänlig läsare har påpekat att vi numera enligt Google alla är att räkna till Raseborgare. För att, bildmässigt, påvisa vad denne observante man menar bifogar jag ett klipp från Google maps över min nuvarande adress - enligt Google.



Jag börjar ha mardrömmar över det scenario som uppmålas för oss Hangöbor i framtiden; Först tvingas vi in i Raseborg, sen blir vi Helsingforsare, så kommer någon tjänsteman på att stora kommuner inte heller fungerar någon annanstans i världen så vi spjälks upp i mindre kommuner igen. Då blir vi alla, såväl Ekenäs- som Hangöbor en del av det nya Stor-Karis.

Och för att få allt det här att fungera "smärtfritt" och utan svåra övergångsperioder så erbjuds vi här på udden som morot fungerande förbindelser mellan regionens knutpunkt Karis och våra hem, d.v.s. vi får alla mot en skälig avgift vänta på ståplats i den rälsbuss som går en gång i dygnet. Och stadsdirektören erbjuds ett tvåårigt kontrakt som ny trottoarövervakare, ett nog så ansvarsfullt arbete som sträcker sig från Ingå till Gunnarstrand.

Ekenäsborna däremot erbjuds möjlighet att få behålla sitt tekniska verk, förutsatt att man byter namnet på energiverket till Karis-el och låter bli att ställa upp i kommunalvalen. Är man riktigt på hugget i förhandlingarna kan man få behålla svenska gymnasiet och finska högstadiet, men alla ämbetsverk - förutom de som redan är i Esbo - flyttar helt naturligt till regionens centrum.

Och alla är glada och nöjda. Tills nästa förändring oundvikligen står inför dörren.