tisdag 16 augusti 2011

Röntgenbilder

Sommarpausen för våra beslutsfattande organ börjar så smått vara över och vardagen gör sitt intrång i det behagliga livet. Den sextonde har direktionen för hamnen sitt första möte inför hösten, grundtrygghetsnämnden inleder sin verksamhet den adertonde.

Grundtrygghetsnämnden har mycket att ta ställning till; Ny överläkare behövs, röntgenapparaturen fungerar inte, tjänster ska besättas och så vidare.

Det där med dåliga röntgenbilder är intressant. Då jag för ett par år sedan bröt benet var det inte röntgenapparaten det var fel på, det var röntgenläkaren som inte hade orkat masa sig till sin arbetsplats. Måndagmorgon, så det var väl ursäktligt, men visst kändes timmarna långa innan det meddelades att vi skulle till Ekenäs. Däremot tror jag säkert att maskinerna är både gamla och dåliga, åtminstone med dagens mått mätt. Om det är sant som de säger, att man inte kan ställa någon diagnos på basis av bilderna på grund av deras dåliga kvalitet, så är det verkligen dags att göra något.

Men jag undrar i mitt stilla sinne; Hur länge har bilderna varit så dåliga att läkarna varit tvungna att gissa sig till en diagnos? Förklarar åtminstone de finskspråkigas smeknamn på vår hälsocentral - arvauskeskus.