måndag 1 juni 2009

Hangö Teaterträff


Finlands största svenskspråkiga teaterfestival, Hangö Teaterträff, ordnas i år för 18:de gången under tiden 4-7.6.2009.


På torsdag den 4 juni är det igen dags för Hangö Teaterträff. Teaterträffen har för i år fått en ny festivaldirektör och projektledare i Elin Westerlund. Temat för Hangö Teaterträff är denna gång "ställningstagande teater".

Under Hangö Teaterträff möter publiken teatern på helt nya sätt, på helt nya ställen. Teater spelas i magasin, hallar och hamnar, under träd, i båtar och på restauranger. Produktionerna antar nya former under festivalen, och publiken kan välja mellan dramer, komedier, barnteater, spektakel, musikteater, ungdomsteater och dansteater. För att inte tala om improvisationsteater och nyskrivna pjäser, revyer och forskande föreställningar.

På programmet hittar vi bland annat den svenska pjäsen Det Osynliga av Jacob Hirdwall, Teater Mars Eko-trippen, Onödiga människor från Wasa Teater, Jag är din flickvän nu av Viirus och Blaue Frau, Åbo Svenska Teaters nya uppsättning Drabbad och mycket mera.

Programbladen kan ni hitta HÄR.



Sommarmarknaden




Den traditionella sommarmarknaden i Östra hamnen, arrangerad av Markkinaperinteen tuki r.f., hölls i ett strålande solsken i går.


Temperaturen kröp högt och folk svettades.

Skönt, hoppas det håller i sig!

Kvällstorget ordnas ju på samma plats varje onsdag och fredag från och med denna vecka.