söndag 17 juni 2012

Korruption

Till min stora förvåning både läser och hör att våra styranden helt plötsligt tycker att det är en bra tanke med andelsfastigheter på Fabriksudden.

Jag förvånar mig storligen i att människor som arbetat hårt för att få den nya turiststrategin igenom tycker att det är OK, jag förvånar mig mycket över med den insentitet det här ska drivas igenom, jag förvånar mig över att folk som jag trott vara någorlunda vettiga plötsligt blir vettlösa.

Jag förvånar mig storligen över de försvarstal som redan hålls, jag förvånar mig storligen över att allt nu ska bli bättre. Jag förvånar mig över de ilskna kommentarer jag får då jag ställer frågor, jag förvånar mig över den ilska jag bemöts med då jag kräver svar.

Jag förvånar mig över att det tog åratal att fixa igenom de ritningar vi hade, nu tar det några veckor. Jag förvånar mig att det ingenstans numera pratas om garantier, nu pratas det om möjligheter.

Nu kommer här svordomar, täck era barns ögon. Eller öron om ni läser högt.

Om våra styranden verkligen är så förbannat dumma att de inte förstår skillnaden mellan ett hotell och ägarbostäder [andelslägenheter] borde de alla förklaras som imbecilla och läggas på hemmet. Om staden nu har möjligheter till sådant, då det inbesparas.

Nu, om någonsin, kan våra folkvalda visa att en tjänstemannaberedning inte betyder ett dyft. Säg NEJ. Visa ryggraden, era djävlar. Visa att ni är Hangöbor, inte ryggradslösa krälare.

Om någon enda av de styrande som nu leker Monopol med framtiden, ens genom barn eller syskon, äger en andel i någon som helst form i dessa hus; Jag polisanmäler er för korruption.

Inte bara barnet, utan alla runtomkring.

För fy fan vilket mygel.

Jag skäms över er.

Och, javisst ja. Har ni redan funderat ut vartåt på udden vi ska göra nästa hotellprojekt?